ΒΙΒΛΙΑ

La Demeure du rayonnant

Είναι αμέσως  μετά την άφιξή του στο Κεμπέκ που ο Daniel Meurois γράφει, πρώτα από όλα, το βιβλίο: «Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥ», ένα ισχυρό και προκλητικό βιβλίο αφιερωμένο στην Αίγυπτο του Ακενατόν, τον αιρετικό Φαραώ …. ένα βιβλίο διαπεραστικό, που γρήγορα θεωρείται ένα κλασικό του είδους.

Vu d'en haut Les Maladies Karmiques

Κατά τη διάρκεια του έτους 1999 γράφει δύο ακόμη βιβλία: «ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ», και «ΟΙ ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ», τα οποία παρέχουν αντίστοιχα μια συγκλονιστική μαρτυρία για τη ζωή στο γαλαξιακό χώρο και μια σκέψη γύρω από το θέμα των μεγάλων αινιγμάτων της υγείας …

Δύο βιβλία εκτός κανόνων για τα οποία το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού είναι εξαιρετικά σημαντικό.

L'ÉVANGILE DE MARIE-MADELEINE

Το φθινόπωρο του 2000, ο Daniel Meurois δημοσιεύει « ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ … σύμφωνα με το Βιβλίο του Χρόνου », το οποίο είναι ταυτόχρονα έρευνα, διαλογισμός και μαρτυρία σε ένα κεφαλαιώδους σημασίας κείμενο των αρχών της εποχής μας. Μια εξαιρετικά σύγχρονη σκέψη  που προκαλεί πολλές συγκινήσεις και αντιδράσεις σε όλη την Γαλλόφωνη κοινωνία και στο εξωτερικό … Ένα bestseller ενός αναμφισβήτητου  ενδιαφέροντος.

Louis du Desert

Ένα έτος αργότερα, το δέκατο ένατο και το εικοστό βιβλίο του δημοσιεύονται διαδοχικά …

Περίπου 650 σελίδες σε δύο τόμους αφιερωμένες σε μια νεωτεριστική ματιά σε έναν ιδιαίτερα εμβληματικό βασιλιά της Γαλλίας: « Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, το μυστικό πεπρωμένο του Αγίου Λουδοβίκου ». Ένα ισχυρό και αναμφισβήτητα σημαντικό βιβλίο με θέμα την χειραγώγηση και την αποκατάσταση της ανθρώπινης ψυχής. 

LE NON DÉSIRÉ

Δημοσιεύεται στη συνέχεια, το 2002, «ΤΟ ΜΗ ΕΠΙΘΥΜΗΜΈΝΟ, συνάντηση με το παιδί που δεν μπόρεσε να έρθει», μια συγκλονιστική επέκταση του βιβλίου  « Τα εννέα σκαλοπάτια ». Μια άνευ προηγουμένου μαρτυρία αφιερωμένη στην άμβλωση, τις αποβολές και τις δυσκολίες που σχετίζονται με τη γέννηση. Ένα επίκαιρο βιβλίο που συνάντησε αμέσως μεγάλη επιτυχία.

AINSI SOIGNAIENT-ILS

Στη συνέχεια έρχεται το 2003… Ο Daniel Meurois δημοσιεύει  «ΕΤΣΙ ΘΕΡΑΠΕΥΑΝ… από τους Αιγυπτίους στους Έσσαίους, μια προσέγγιση στη θεραπεία». Ένα εγχειρίδιο που συνδυάζει τη φιλοσοφία και την πρακτική, τόσο για τους θεραπευτές όσο και για όσους θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος στο πνεύμα των αρχαίων παραδόσεων. Εδώ πάλι, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων εκδηλώνεται και ξεκινά μια προσέγγιση στον τομέα των ενεργειακών θεραπειών.

CE CLOU QUE J'AI ENFONCÉ

Έρχεται έπειτα ο Οκτώβριος του 2004 και η αναμενόμενη δημοσίευση του βιβλίου «ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΣΑ…» μια αληθινή και οδυνηρή αφήγηση που μας προτείνει μια ασυνήθιστη σκέψη για το αίσθημα της ενοχής και της μη ικανοποιητικής ύπαρξης.

Ένα άλλο βιβλίο-σοκ που στέλνει κάθε ένα στα βάθη της ευθραυστότητάς του και που φωτίζει με διαφορετικό τρόπο τη σημασία των φόβων μας και των δοκιμών μας. Ένα «θεραπευτικό» βιβλίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις πολλών αναγνωστών.

COMMENT DIEU DEVINT DIEU

Το φθινόπωρο του 2005, είναι η έκδοση του «ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΘΕΟΣ … μια συλλογική βιογραφία», μια μεταφυσική, σκληρή, μη δογματική διδασκαλία που ενθαρρύνει τον αναγνώστη-ερευνητή να βυθιστεί βαθιά στον εσωτερικό του κόσμο. Ένα βιβλίο προβληματισμού, σίγουρα ορόσημο στο έργο του Daniel Meurois. Ο πειραματισμός επίσης ένός ορισμένου ίλιγγου που σπρώχνει όλα τα όρια …

LES ENSEIGNEMENTS PREMIERS DU CHRIST

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2006, δημιουργήθηκε ένα νέο έργο: « ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ … σε αναζήτηση εκείνου που έχει αλλάξει τα πάντα… » Μια καινοτόμος και συναφής κατάδυση σε ό,τι ήταν ο πραγματικός αντίκτυπος του Χριστού 2000 χρόνια πριν. Μια σειρά από αναμνήσεις, ανέκδοτα και σκέψεις που περιέχουν πολλές νέες πληροφορίες. Πρόκειται για ένα έργο από μόνο του, εντελώς διαφορετικό από τη συλλογή CD με το ίδιο όνομα και πλέον εξαντλημένη.

Ένα βιβλίο που κατατάσσεται πολύ γρήγορα μεταξύ των καλύτερων πωλήσεων και που έρχεται να τροφοδοτήσει την σημαντικότατη μαρτυρία που ήταν το βιβλίο « ΕΚ ΜΝΗΜΗΣ ΕΣΣΑΙΟΥ » πριν από περίπου 22 χρόνια.

LES ANNALES AKASHIQUES - Ce qu'Ils m'ont dit

Μετά από «ΤΑ ΑΚΑΣΙΚΆ ΧΡΟΝΙΚΑ… πύλη των Μνημών της Αιωνιότητας» που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2007 και το οποίο προτείνει μια συναρπαστική βύθιση μέσα από το λαβύρινθο του χωροχρόνου, Ο Daniel Meurois, που τώρα ζει στην πόλη του Κεμπέκ, δημοσιεύει τον Μαϊο του 2008: «ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ».

Το βιβλίο αυτό δημοσιεύτηκε, όπως και το προηγούμενο, με την ετικέτα του εκδοτικού οίκου EDITIONS LE PASSE-MONDE που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Μαρτυρεί μια άλλη πτυχή του έργου του συγγραφέα και αμέσως προκαλεί σημαντικό ενδιαφέρον.

FRANÇOIS DES OISEAUX

Τέλος, το φθινόπωρο του 2008, ένας άλλος τόμος εμφανίζεται στις εκδόσεις Passe-Monde υπό τον τίτλο:   « Ο ΦΡΑΝΚΓΙΣΚΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ, η Κλαίρ… και ο  Ηλιος ». Ένα συγκινητικό βιβλίο που ο Daniel Meurois αφιερώνει σε μια νέα προσέγγιση στην εξαιρετική ζωή του Φραγκίσκου της Ασίζης … που ανακαλύφθηκε ξανά μέσα από τα ακασικά Χρονικά. Η επισήμανση ενός μυστικού που, αν είχε αποκαλυφθεί στην εποχή του, θα μπορούσε να αλλάξει τη χριστιανική Δύση. Ένα έργο με τρυφερότητα – αλλά και με τραντάγματα – που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Μόλις δημοσιεύθηκε, το βιβλίο αυτό προκάλεσε μια πραγματική τρέλα για τον πνευματικό του αντίκτυπο και τη νεότητα του. Έγινε αμέσως μπεστ σέλερ.

La Méthode du Maître

Στα μέσα Φεβρουαρίου 2009, οι εκδόσεις Le Passe Monde παίρνουν επισήμως και οριστικά την σκυτάλη των εκδόσεων Le Perséa. Δημοσιεύουν «Η Μέθοδος του Δασκάλου. Οκτώ ασκήσεις για τον καθαρισμό των τσάκρας»… Ένα πρακτικό εγχειρίδιο του οποίου ο τίτλος μιλάει από μόνος του, ένας οδηγός αναφοράς για όσους θέλουν να εργαστούν στον αυτό τους στο πνεύμα των πρώτων μαθητών του Χριστού.

Από το Δεκέμβριο του 2009, οι εκδόσεις Le Passe Monde σε συνεργασία με τις παραγωγές Intus Solaris προσφέρουν σε Audio CD τη  «Μέθοδο του Δασκάλου», οκτώ ασκήσεις που καθοδηγούνται από τον Daniel Meurois με την πρωτότυπη μουσική του Michel Garnier, συγγραφέα, συνθέτη του Ορατόριο Μαρία η Μαγδαληνή.

IL Y A DE NOMBREUSES DEMEURES

Τον Απρίλιο του 2010 δημοσιεύεται το τριακοστό βιβλίο του Daniel Meurois: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ …», ένα εκπληκτικό ταξίδι στην καρδιά των παράλληλων κόσμων, όχι μόνο μέσα στη Δημιουργία αλλά και στην καρδιά των δικών μας δημιουργιών.

Είναι μια νέα ματιά που τοποθετείται στον κόσμο των ονείρων, στις κατοικίες της μεταθανάτιας ζωής, στα Αρχέτυπα, στη σφαίρα της συνείδησης των Αρχαγγέλων … και στον ξωτικό κόσμο.

Μια νέα πρόταση ώστε να διαστέλλονται οι εσωτερικοί μας ορίζοντες … 

LE TESTAMENT DES TROIS MARIE

Την άνοιξη του 2011, ο Daniel Meurois δημοσιεύει ένα από τα σημαντικότερα έργα του: «Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΡΙΩΝ». Ένα έργο που πολλοί από τους αναγνώστες του λένε ότι είναι ίσως το πιο όμορφο και το πιο διδακτικό που έχουν διαβάσει. Ενα έργο επίσης που συναντά αμέσως μια ηχηρή επιτυχία.

ADVAÏTA

Στη συνέχεια έρχεται ο Σεπτέμβριος του 2012 με την κυκλοφορία του έργου «ADVAÏTA». Μια μαρτυρία και μια διδασκαλία που προσελκύει την προσοχή, αντιμετωπίζοντας με νέο τρόπο την αναζήτηση του Θεϊκού στοιχείου μέσα μας. Ένα έργο, ταυτόχρονα βαθύ  και πρακτικό, ένα εργαλείο για τον εαυτό πρωταρχικής σημασίας.           

GRAND LIVRE DES THÉRAPIES ESSÉNIENNES ET ÉGYPTIENNES

Φτάνουμε το 2013 με την πολυαναμενόμενη δημοσίευση του έργου «ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΣΑΙΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ». Πρόκειται εδώ για εργασία αναφοράς στον τομέα της υγείας του ανθρώπου στο σύνολο του και της γνώσης των λεπτών νόμων που διέπουν το ανθρώπινο σώμα. Συνδυάζει τη συγκεκριμένη πρακτική των θεραπειών με μια βαθιά επισήμανση της ιερότητας της ζωής και της θεραπευτικής ενέργειας. Ένα εξαιρετικό βιβλίο επομένως, μεγάλου μεγέθους και άφθονα εικονογραφημένο που ο Daniel Meurois συνυπογράφει αυτή τη φορά με τη σύζυγό του, Marie Johanne Croteau.

Les 108 Paroles du Christ

Φτάσαμε τώρα στο τέλος του καλοκαιριού του 2014 … όπου ο Daniel Meurois θέτει στη διάθεσή μας το τελευταίο του βιβλίο: « Τα 108 Λόγια του Χριστού »… 108 μαργαριτάρια σοφίας για τη σημερινή εποχή. Πρόκειτε για ένα έργο που σίγουρα δεν θα αφήσει αδιάφορους όσους έχουν αναλάβει μία πραγματική σκέψη για το νόημα που πρέπει να δώσουν στη ζωή τους. Προοριζόμενο να είναι ένα είδος βιβλίου που διαβάζει κανείς στο κρεβάτι του πριν κοιμηθεί, μια βάση διαλογισμού, αυτό το βιβλίο θα μπορεί να ανοίξει κανείς « τυχαία », κατά την διάρκεια των ωρών και ημερών, ως εσωτερικό ταξιδιωτικό οδηγό, σύντροφος, μακριά από δόγματα, αλλά κοντά στην καρδιά.

230 σελίδες που αναμένουν πολλοί αναγνώστες …

Μια πηγή δύναμης, χαράς και καταπραϋντικής εμπιστοσύνης.

Les 108 Paroles du Christ

Και στη συνέχεια, το φθινόπωρο του 2015, είναι η πολυαναμενόμενη δημοσίευση του πρώτου τόμου «Το μυστικό Βιβλίο του Ιησού» – Οι εποχές της Αφύπνισης – η οποία αποκαθιστά με εκπληκτική δύναμη, μέσα από τα ακασικά Χρονικά, την αλήθεια, που κρατιόταν μυστική, των πρώτων τριάντα χρόνων Εκείνου που θα γινόταν ο Χριστός.

Ένα έργο 460 σελίδων που επιβεβαιώθηκε αμέσως ως ένα best-seller λόγω των πολλών αποκαλύψεων του, την ποιότητα και το βάθος της μυητικής του διδασκαλίας όπως και από τις λογοτεχνικές του ιδιότητες.

Les 108 Paroles du Christ

Στο ίδιο πνεύμα, μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Daniel Meurois δημοσιεύει επιτέλους, τον Οκτώβριο του 2017, τον δεύτερο τόμο του «Το μυστικό Βιβλίο του Ιησού» – Οι εποχές της Ολοκλήρωσης – που μαρτυρά με μια αυξανόμενη υποβλητική δύναμη την συνέχεια της πραγματικής ζωής και της διδασκαλίας του Ιησού μέχρι την αναχώρησή του στο Κασμίρ σε προχωρημένη ηλικία.

Μια ιστορία 680 σελίδων, συγκλονιστική, συγκινητική  λόγω της ορθότητας της και ιδιαίτερα μυητική που ήδη χαιρετίστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες ως σημαντικό έργο, ένα επαναστατικό έργο που αποκαθιστά με ακρίβεια το αληθινό ταξίδι του Χριστού και του αρχικού του Λόγου, μακριά από δόγματα.

Ένα « μνημείο » όπως αυθόρμητα μαρτυρούν αμέτρητοι αναγνώστες και το οποίο, μαζί με τον πρώτο του τόμο, είναι αυτό που ο Daniel Meurois ορίζει ως έργο για το οποίο ήρθε στον κόσμο.

Les 108 Paroles du Christ

Τέλος, αυτό το φθινόπωρο του 2018, ήρθε η δημοσίευση του βιβλίου «Ο Λαβύρινθος του Κάρμα», ένα κείμενο που παρουσιάζεται, πάνω απ ‘όλα, βαθιά ανθρώπινο και προσιτό από όλους, που αποσκοπεί να απαντήσει στις πολλές ερωτήσεις εκείνων που αναρωτιούνται για το νόημα της πορείας τους και των δοκιμών τους.

Τι ακριβώς είναι το κάρμα; Ποιοι είναι οι νόμοι του; Πώς να καταλάβει κανείς εκείνο που ονομάζουμε σύμβαση ψυχής ή αποστολή ζωής; Πού βρίσκεται η ελευθερία μας; Τόσο πολλές κατευθύνσεις διερεύνησης, προβληματισμού και διαλογισμού, μεταξύ άλλων, για τα οποία ο Daniel Meurois μας προτείνει να τον συνοδεύσουμε για να καλλιεργούμε συνεχώς όλο και περισσότερο εσωτερική ειρήνη. Ένα βιβλίο για την Παρηγοριά και για μια καλύτερη κατανόηση της ζωής.