ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ?

Σε τί χρησιμεύουν οι προφητείες?
Οι προφητείες είναι … σκηνοθεσίες του Θείου για να μας κάνουν να κινηθούμε.

Μας λένε ότι είμαστε ελεύθεροι … αλλά αυτό το αόριστο «μας λένε» αναρτά τακτικά πάνω από το κεφάλι μας ένα είδος δαμόκλειου σπαθί. Γιατί; Ακριβώς για να ασκήσουμε την ελεύθερη βούλησή μας.

Εμείς οι άνθρωποι συνηθίζουμε να περπατάμε υπό την απειλή του μαστίγιου. Είναι λίγο λυπηρό, αλλά έτσι είναι. Εάν δεν έχουμε μια προθεσμία μπροστά μας, κοιμόμαστε. Ο φόβος δεν διδάσκει, αλλά κάνει παρόλα αυτά να κινούμαστε, κάτι που μπορεί μερικές φορές να είναι απαραίτητο.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας λένε ψέματα;

Σίγουρα όχι. Μας παρουσιάζουν γεγονότα που είναι στο χώρο της υψηλής πιθανότητας σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, σαν να μας ενθαρρύνουν να αντιδράσουμε πιάνοντας τον ταύρο από τα κέρατα. Μέσα από τις ενέργειές μας, έχουμε τη δυνατότητα να αποτρέψουμε αυτό που φαίνεται αναπόφευκτο, αλλά το οποίο στην πραγματικότητα είναι μόνο αλήθεια της στιγμής. Αλλάζουμε το μέλλον μας όχι μόνο κάθε μέρα αλλά κάθε στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κινητοποιήσεις της συνείδησης και οι συγκεκριμένες συνέπειές τους είναι σημαντικές. Αυτός είναι και ο λόγος που ως αρχή, η προφητεία χρησιμοποιείται από Αδελφούς παλαιότερους από εμάς. Παρατηρώντας από ψηλά τους τρόπους λειτουργίας μας, προσπαθούν να προβλέψουν τις αντιδράσεις μας.

Μου είπαν ότι αναπόφευκτα κάτι πολύ δύσκολο θα συνέβαινε στην ανθρωπότητα μας στα τέλη του 20ού αιώνα, αν δεν υπήρχε μια πρώτη κινητοποίηση της συνείδησης στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Αφύπνιση των μη δογματικών πνευματικοτήτων, ξαφνικό και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ανατολικές φιλοσοφίες, γέννηση της σκέψης « New Age » σε αυτό που είχε τότε σαν ιδεαλιστικό και αγνό, άνοιγμα σε άλλες Παραδόσεις, κλπ …

Αρκεί μια μικρή ματιά προς τα πίσω πάνω από τους ώμους μας για να συνειδητοποιήσουμε ότι «κάτι όμορφο» άρχισε να φυσά σε εκείνα τα χρόνια και το οποίο συνέβαλε στην αλλαγή νοοτροπίας και ως εκ τούτου στην τροχιά της Γης .

Οι φυσικοί κύκλοι της αναδιοργάνωσης του κόσμου μας, του Κόσμου μας είναι επίσης πραγματικότητα. Το εάν εκδηλώνονται 20 χρόνια νωρίτερα ή 20 χρόνια αργότερα δεν έρχεται σε αντίθεση με την ύπαρξή τους. Πώς και γιατί κινούμαστε ή θα κινηθούμε; Εκεί βρίσκεται το πραγματικό ερώτημα.
Η ίδια έννοια της ελευθερίας ισχύει και για τους Δασκάλους της Σοφίας. Ας θυμηθούμε το παράδειγμα του Κρισναμούρτι, που είχε προσεγγιστεί από την Αδελφότητα Σαμπαχάλλα για να είναι ο νέος Δάσκαλος της ανθρωπότητας μας τον 20ό αιώνα.

Δεν είναι ένας μύθος που εφευρέθηκε από το Θεοσοφικό Κίνημα. Ο Κρισναμούρτι είχε την ελευθερία να αρνηθεί αυτόν τον ρόλο που του προσφέρθηκε και που θα είχε υλοποιηθεί με τη μορφή επισκιάσεως ενός χριστιανικού χαρακτήρα.
Όλα αυτά έχουν παιχτεί λίγο πολύ στις συναντήσεις στις οποίες ο Δάσκαλος Morya έκρινε καλό να υλοποιηθεί.
Όλα είναι πάντα έτσι. Κατασκευάζουμε συνεχώς τον εαυτό μας και τον κόσμο μας. Το πρόβλημα είναι ότι συλλογικά εξακολουθούμε να συμπεριφερόμαστε σαν βαρήκοα και ηθελημένα μονόφθαλμα παιδιά .
Όσο για τις γεωγραφικές μετακινήσεις των Σοφών, γενικά τις βλέπουμε μόνο με την πάροδο του χρόνου, απλώς και μόνο επειδή οι εν λόγω Σοφοί δεν αφήνουν να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της ζωής

τους … μια αποτελεσματική μέθοδος για να δράσουν με μεγαλύτερη ανεξαρτησία.
Οι Μεγάλοι μας Αδελφοί μερικές φορές νομίζουν ότι είμαστε ανόητοι; Λοιπόν … είναι πολύ πιθανό ότι είμαστε, σε σύγκριση με μερικά από τα όντα που δείχνουν άπειρη υπομονή για να μας καθοδηγήσουν σύμφωνα με τη γλώσσα που μπορούμε να καταλάβουμε.
Αλλά εκεί … είναι βέβαιο ότι η ανθρώπινη υπερηφάνεια μας θα χτυπηθεί!

Daniel Meurois