ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Lille, στη Γαλλία, ο Daniel Meurois είναι ο συγγραφέας τριάντα οκτώ βιβλίων που γνωρίζουν από το 1980 μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Είναι γνωστός για τα βιβλία του που είναι αληθινές μαρτυρίες που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με την περιπέτεια της ανθρώπινης συνείδησης, την πολυδιαστατικότητα των κόσμων και την ολογραφική αντίληψη του σύμπαντος.

Μέχρι το 1996, διευθύνει την εκδοτική εταιρεία AMRITA. Μετά φεύγει από τη Γαλλία για να εγκατασταθεί στο Κεμπέκ του Καναδά όπου δημιουργεί αμέσως τον εκδοτικό οίκο Les éditions LE PERSEA, μια εκδοτική δομή της οποίας το ρελέ θα ληφθεί από τις εκδόσεις LE PASSE-MONDE λίγα χρόνια αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2007, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την ένωση του με την MARIE JOHANNE CROTEAU, Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της INTUS SOLARIS Productions και στο εξής σύζυγός του.

DANIEL MEUROIS, 38 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ 38 ΕΤΗ ΓΡΑΦΗΣ…

Αρκετά εκατομμύρια αναγνώστες, 100 μεταφράσεις σε 17 γλώσσες … και πολλά άλλα σχέδια…

Γεννημένος στη Γαλλία το 1950, ο Daniel Meurois αναμφισβήτητα σηματοδοτεί τον κόσμο της πνευματικότητας και της σύγχρονης μεταφυσικής σκέψης για περισσότερα από σαράντα χρόνια. 

Πράγματι, από το πρώτο του βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1980, εξακολουθεί να είναι παρόν σε όλο τον κόσμο τόσο από τον μεγάλο αριθμό μεταφράσεων των έργων του όσο και από τις εκατοντάδες συνέδρια.

Αληθινός εξερευνητής νέων πεδίων συνείδησης, μας προσκαλεί διαρκώς να ρίξουμε μια διαφορετική ματιά στο πολυδιάστατο του σύμπαντος μας … και, φυσικά, στον εαυτό μας, σε αναζήτηση της ταυτότητάς μας.

Ωστόσο, πίσω από τον τολμηρό φιλόσοφο και τον δάσκαλο, κρύβεται επίσης ένας αυθεντικός συγγραφέας, μεριμνώντας για την ομορφιά της γλώσσας … για να μεταφράσει την ομορφιά της εμπειρίας που έζησε.

Είναι ο συγγραφέας όσο και ο στοχαστής και ο μυστικιστής που αυτός ο ιστότοπος  καλεί να ανακαλύψουμε.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο που πολλά από τα βιβλία του έγιναν άμεσα μπεστ σέλερ σε διεθνές επίπεδο. Το λογοτεχνικό έργο του Daniel Meurois είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ποικίλο, μερικές φορές απρόσμενο, αλλά πάντα εκτός κανόνων και καινοτόμο. Ωστόσο, η ποίηση και η οξύνεια των γραπτών του μαρτυρούν μια αναμφισβήτητη αποτελεσματικότητα καθιστώντας τον πρωτοπόρο μιας νέας συνείδησης χωρίς εμπόδια, μια συνείδηση που αποκαλύπτει την απεραντοσύνη του ανθρώπινου πνεύματος στην αναζήτηση του Θείου. 

Επιστρέφοντας στη μαγεία της γραφής, ξέρατε ότι ο Daniel Meurois γράφει τα βιβλία του σχεδόν με την μία, με το κονδύλι, όπως κάναμε κάποτε και σχεδόν χωρίς διαγραφές; Ένα φαινόμενο σήμερα εξαιρετικά σπάνιο στο είδος του …

Αλλά, εκπληκτικό γεγονός, αν ο τρόπος σύνταξης των γραπτών φαίνεται να έρχεται κατευθείαν από το παρελθόν, τα κείμενα και οι έννοιες στα βιβλία του είναι, όσον τα αφορά, στην πρωτοπορία της εποχής μας.

Έτσι, σύμφωνα με την ομολογία πολλών αναγνωστών που εκφράζονται από όλο τον κόσμο, τα συγγράμματα του Daniel Meurois παραμένουν φορείς μιας ριζικής μεταμόρφωσης που καλεί όλους να κοιτάξουν πολύ πιο πέρα από τον συχνά άνετο και περιοριστικό ορίζοντα της ύπαρξής τους. Ένα σημάδι δύναμης και κρούσης …

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα 38 βιβλία που έγραψε ο Daniel Meurois σε περισσότερα από 38 χρόνια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σήμερα ακόμη στα βιβλιοπωλεία. Επανεκδόσεις μετά επανεκδόσεων, τα διαβάζουμε, τα διαβάζουμε ξανά και ανακαλύπτουμε τα πολλά επίπεδα διδασκαλίας και ενημέρωσης.

Ο καθένας βρίσκει τροφή ειρήνευσης και  κατανόησης. Είναι επίσης αξιοσημείωτο να σημειωθεί ότι το όλο έργο του Daniel Meurois έχει συγκεντρώσει ένα εξαιρετικά ποικιλόμορφο ακροατήριο, αποτελούμενο από άνδρες καθώς και γυναίκες, ακαδημαϊκούς, εργαζόμενους, νέους καθώς και ηλικιωμένους.

Γιατί άραγε; Διότι η εκπληκτική εμπειρία της ζωής που αποτελεί το υλικό του έργου του δημιουργεί μια αναζωογονητική σκέψη που ωθεί τον αναγνώστη πέρα από τα δόγματα και τις προκατειλημμένες ιδέες.

Πράγματι, το σύνολο αυτού του έργου είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε φιλοσοφική και θρησκευτική υποταγή. Αν και τις σέβεται, ωστόσο, μερικές φορές  καταγγέλλει τις ασυνέπειες και καταστρέφει συνεχώς τις μήτρες της διανοητικής χειραγώγησης.

Πιθανώς γι ‘αυτό ακόμη και τα παλαιότερα βιβλία του Daniel Meurois δεν έχουν πάρει μια ρυτίδα και το κοινό που αντιλαμβάνεται την επίκαιρη και οραματιστική τους πλευρά τα ζητά συνεχώς.

Η Αδελφότητα των Εσσαίων και οι κρυμμένες διδασκαλίες του Χριστού, ο κόσμος του Shambhalla, η επιβίωση της ψυχής, η διαδικασία της ενσάρκωσης, τα Μυστήρια της Αιγύπτου, η πολλαπλότητα των κόσμων, η ανεπαίσθητη σύσταση του ανθρώπινου σώματος, η γέννηση της υπερ-συνείδησης … αυτά είναι μερικά από τα κύρια θέματα που εξετάζονται.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Από το πρώτο του βιβλίο μέχρι το τελευταίο του, « Το μυστικό βιβλίο του Ιησού », ο Daniel Meurois δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει. Οι ανακαλύψεις του στα όρια ενός σύμπαντος με πολλαπλές διαστάσεις, οι ζωντανές μαρτυρίες του για την προέλευση και το μέλλον της ανθρωπότητας μας, η αυστηρότητα της προοδευτικής  του πορείας και η λεπτότητα της προσέγγισής του σίγουρα τον καθιστούν ως ένα στοχαστή και συγγραφέα αναφοράς.

Περισσότερο από ποτέ, το έργο του  απεικονίζει εξαιρετικά αυτή τη θαυμάσια φράση του Teilhard de Chardin: « Στην κλίμακα του κοσμικού, μόνο το φανταστικό είναι πιθανό να είναι αληθινό ».

Έτσι λοιπόν, ο Daniel Meurois, ο φιλόσοφος όσο και ο συγγραφέας, συνδέει συνεχώς τον άνθρωπο με το μεγαλείο του και με αυτό του Σύμπαντος, διότι γι ‘αυτόν, το ανθρώπινο φαινόμενο μπορεί, σε τελική ανάλυση, να μετρηθεί μόνο με το Σύμπαν.